Украинската обществена телевизия Suspilne съобщи, че от сутринта в Херсон се

...
Украинската обществена телевизия Suspilne съобщи, че от сутринта в Херсон се
Коментари Харесай

Експлозии и стрелба в град Херсон


Украинската социална телевизия Suspilne заяви, че от сутринта в Херсон се чуват детонации и пукотевица.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6808
Представителят на назначената от съветските военни окупационна администрация на Херсонска област Кирил Стремусов заяви в изявление за осведомителната организация ТАСС, че в Таврическия регион на града е открита и " унищожена " диверсионно-разузнавателна група. Украинската страна към момента не е коментирала тези изказвания.

По-рано Стремусов съобщи, че в Херсонска област има няколко отбранителни линии и че " районът не е заплашен от нахлуване ".

Бившият " министър на защитата " на самопровъзгласилата се Донецка национална република Игор Гиркин (Стрелков) съобщи, че сутринта към пет или шест часа украинските войски още веднъж са нанесли мощни удари по моста и пропускателния пункт на съветските военни в Херсон.

В същото време украинският общоприет щаб оповестява в утринното си резюме на обстановката на фронта единствено, че съветската войска е обстрелвала няколко села в посока Южнобужск, както и за несполучлив опит за съветско нахлуване към едно от селищата в южната част на страната.

През нощта Южното оперативно командване на Украйна заяви, че обстановката в района е непрекъснато напрегната и че е имало пет офанзиви от съветски самолети. Украинските военни са нанесли удари по 13 контролни пункта на съветската войска в Херсонска, Бериславска и Каховска област, както и по обекти на противовъздушната защита. По данни на украинските военни руснаците са разрушили прехода през река Днепър край село Лвово.

Според украински и западни източници в Южна Украйна продължава настъпателната интервенция на украинските въоръжени сили.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР